Rada první městské části schválila výsledky dalšího výběrového řízení na pronájem nebytových prostorů. Nové nájemce získalo devět adres, z toho u tří z nich získá městská část v součtu téměř o dva miliony korun více než dosud.

Na navýšení příjmů z pronájmu nebytových prostorů se může těšit obecní pokladna Prahy 1. Podle radního pro majetek a bytovou politiku Davida Bodečka přišly zajímavé nabídky především na nebytové prostory Ve Smečkách 2, v Benediktské 6 anebo v Liliové 16.

Například v Liliové 16 bude působit projekt masážního salonu, ve kterém budou poskytovat služby nevidomí maséři. Záměr byl při výběrovém řízení podroben zřejmě největšímu množství dotazů. „Bylo dobře, že se zástupce zájemce osobně zúčastnil výběrového řízení a mohl projekt přítomným odprezentovat,“ upřesnil Bodeček.

V Benediktské 6 pak bude společnost Rest Art Kitchen, patřící do skupiny Ambiente, provozovat jídelnu s vlastní řemeslnou pekárnou a školicí kuchyňské studio. Nový koncept jídelny bude stát na lokálních surovinách, ekologii a udržitelnosti.

„Noví nájemci rozšíří síť služeb i nabídku pracovních příležitostí a přinesou Praze 1 navíc také podstatně vyšší příjmy z nájemného,“ shrnul radní výsledky, přičemž ze tří uvedených lokalit městská část nyní ročně získá zhruba o 1,65 milionu korun více, než tomu bylo dosud.

Další výběrové řízení bude vyhlášeno během prosince a k vyhodnocení dojde v průběhu ledna. Bližší informace se objeví na úřední desce a na webu http://reality.praha1.cz.

text: Petr Bidlo