V pořadí už čtvrtá vánoční charitativní aukce obecně prospěšné společnosti Dejme dětem šanci, konaná v krásném Hartigovském paláci pod záštitou místostarosty Pavla Nazarského, přispěla celkem 1 134 500 korunami na podporu dětí a mladých lidí z dětských domovů.

„Naše vánoční aukce se stala krásnou každoroční tradicí, díky níž můžeme pomoci mnoha mladým lidem, kteří neměli šťastný začátek svého života. Velký dík patří všem, bez kterých bychom nemohli tuto akci uspořádat: Karle Ašerové, všem partnerům, moderátorovi Pavlu Andělovi, který pracoval bez nároku na honorář, těm, kdo nám dražené předměty a zážitky věnovali, všem dražitelům, ale i těm, kteří nás přišli podpořit, a všem, kteří se podíleli na přípravách večera,“ vyjmenovala ředitelka a zakladatelka organizace Dejme dětem šanci Michaela Chovancová, jež zároveň všechny ujistila, že získané finanční prostředky budou účelně využity.

Hlavním partnerem aukce byly společnosti EliteVoyage a Elite Medical v zastoupení Karly Ašerové, která je již třetím rokem partnerem a spolupořadatelem této krásné akce. Záštitu pak aukci udělil místostarosta Prahy 1 Pavel Nazarský. „Jako učitel vím, že jedním z nejsmutnějších okamžiků je, když je rodičům odebráno dítě. Na druhou stranu jsou příběhy některých dětí z dětských domovů velmi inspirující a plné odvahy a statečnosti,“ vyzdvihl Pavel Nazarský.

Dražilo se celkem 19 zajímavých zážitků a předmětů jako například trénink s olympijskou vítězkou Bárou Špotákovou, patronkou organizace Dejme dětem šanci, dres Cristiana Ronalda, který speciálně pro tuto příležitost věnoval bývalý fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd, soukromé hudební soirée Jaroslava Svěceného, pamětní medaile z ryzího kovu, originální šperk, soukromá prohlídka Národního muzea, společenské šaty, degustační menu v michelinské restauraci, etiketa stolování s Ladislavem Špačkem, komplexní analýza zdravotního stavu od EliteMedical, prodloužený víkend v Alpách v hotelu Schlosshotel Fiss od EliteVoyage a další zajímavosti, které mohou udělat radost nejen samotným dražitelům, ale mohou posloužit jako krásné vánoční dárky pro jejich blízké. Jednou z položek dražebního katalogu byla i socha z modřínového dřeva „Dítě a láska“, kterou vyrobily děti z dětského domova v Tuchlově a která se vydražila za 35 000 korun. Nejvyšší částku pak vygenerovaly kašmírový kabát a dámská večerní toaleta z exkluzivního salónu Ago D’oro.

Na organizaci a programu večera se podíleli i studenti původem z dětských domovů, které obecně prospěšná společnost Dejme dětem šanci podporuje, a dále například společnosti Ambiente Brasileiro, Café Milani, Ovocný Světozor nebo TREBITSCH.

Pomoci dětem z dětských domovů prostřednictvím společnosti Dejme dětem šanci lze i dárkem pod stromeček, což ale není obyčejný stromeček, protože to je „strom splněných přání“. Více si o něm můžete přečíst na www.stromsplnenychprani.cz. I tak lze svým dílem přispět k tomu, aby děti z dětských domovů měly – slovy Karly Ašerové – „život plný štěstí a lásky“.