Mostecká 20, Malá Strana

Pánům Roeselovi a Hájkovi se za čtyři roky podařilo vybudovat restauraci, která čtvrti dodává pravou sousedskou atmosféru a dokazuje, že ne všechny podniky u Karlova mostu se opírají o turisty. Zvykli si sem navíc chodit lidé, kteří zde žijí i pracují, včetně diplomatů z nedalekých ambasád.

„Cílíme na místní, kteří se – jak doufáme – budou vracet,“ říká David Hájek, mj. spoluzakladatel iniciativy Zachraň jídlo, a dodává: „Máme pestrý a poctivý jídelníček, navíc jsme sem jako první přivedli kraftové pivo.“

K oblíbeným jídlům patří trhané vepřové s wasabi a sezonní ovocné koláče. Řemeslné pivovary zastupují Clock, Zíchovec nebo Raven.

„Naší vizí je, aby Malá Strana byla normálním místem pro život,“ prohlašuje David Hájek, a k tomu se u Roeselů snaží všestranně přispívat. Třeba tím, že uplatňují komunitou podporované zemědělství, kdy spolu se sousedy odebírají suroviny přímo od zemědělce, anebo třeba tím, že u obsluhy dostávají šanci i studenti, podmínkou je jen příjemné vystupování a úsměv.

Restauraci najdete v útrobách domu v Mostecké ulici, který je oázou klidu i v turistické době.  Při nařízeném uzavření funguje kavárna od 11 do 20 hodin formou rozvozu. Na FB stránce https://www.facebook.com/roesel.beer.food na vás každý den čeká menu s masovým i bezmasým chodem a návod k objednávce.