POZVÁNKA NA SEMINÁŘ NOVÉ TRENDY VE VYUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍCH TECHNOLOGIÍ

Datum konání:
·         14. 3. 2018 (středa)

Čas konání:
·         14:00 – 15:30 hod.

Místo konání:
·         Aula ZŠ Vodičkova, Praha 1

Seminář vede:
·         PhDr. Ondřej Neumajer, Ph.D., odborník (nejen) na využití ICT ve vzdělávání (velmi zajímavý profesní medailonek si přečtěte níže)

Cíl semináře:

·         Představit a diskutovat mezi účastníky aktuální situaci v oblasti digitálních technologií v základních a mateřských školách.

·         Podívat se na aktuální vzdělávací technologie, které ovlivňují školy, a na trendy, které brzy do českých škol dorazí.

·         Pokusit se identifikovat, co brání intenzivnějšímu a především účelnému využití digitálních technologií ve výuce a jak by těmto překážkám bylo možné předcházet (včetně možnosti podpory z MAP Praha 1).

·         Stručně představit novinky ve výzvě „Šablony II“ (výzva č. 02_18_064) oproti výzvě „Šablony I“ (výzva č. 02_16_023) se zřetelem na možnosti čerpání pro školy v MČ Praha 1.

Seminář je určen především vedoucím pracovníkům mateřských a základních škol, ředitelům, zástupcům ředitele, metodikům ICT.  Nejedná se o odborný seminář pro učitele informatiky.

Kdo je Ondřej Neumajer?

Mimo to, že je členem realizačního týmu MAP Praha 1, pracuje jako konzultant vzdělávání, lektor, didaktik a popularizátor účelného využívání informačních a komunikačních technologií. Dlouhodobě se zabývá problematikou využívání digitálních technologií ve vzdělávání, vzdělávacími inovacemi a vzdělávací politikou. Je spoluzakladatelem a pozdějším místopředsedou občanského sdružení Jednota školských informatiků, zastupoval ČR v pracovních skupinách Evropské komise, zakládal úložiště Digitálních učebních materiálů (DUM), vyvíjel největší český školský portál RVP.CZ. Jako analytik, konzultant ICT a inovátor vzdělávání spolupracoval s desítkami firem a organizací. V roce 2014 vedl pracovní skupinu, která pro MŠMT sestavila Strategii digitálního vzdělávání do roku 2020, kterou schválila vláda ČR v listopadu 2014, a dále pracuje jako její konzultant. Působí jako místopředseda akreditační komise dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků MŠMT, předseda poroty soutěže sCOOL web, člen expertní rady programu Učitel naživo, hodnotitel projektů eTwinning, digitálních učebních materiálů soutěže DOMINO, zástupce náměstka MŠMT ve výboru pro digitální ekonomiku na Úřadu vlády a v dalších dvou desítkách porot, komisí a různých aktivit. Dlouhodobě působí na katedře Informačních technologií a technické výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.V roce 2016 byl zařazen na seznam New Europe 100 lídrů v oblasti inovací ve střední Evropě (seznam vytváří časopis Res Publica, deník Financial Times, Mezinárodní visegrádský fond a firma Google), viz např. Hospodářské noviny.

Svoji účast na semináři na téma NOVÉ TRENDY VE VYUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍCH TECHNOLOGIÍ prosím potvrďte e-mailem na map@praha1.cz, nejpozději do pondělí 12. 3. 2018 do 12:00. Děkujeme a budeme se těšit na viděnou!

Za Realizační tým MAP P1
Mgr. Bc. Michaela Vencová,vedoucí oddělení školství
michaela.vencova@praha1.cz, tel.: 221 097 132