Haštalská 21

Voňavá prodejna Perníčkův sen v Haštalské ulici má pro milovníky kvalitního perníku opět otevřeno. Nabízí špičkový, krásně a vkusně zdobený perník a další druhy, třeba výborné buchty. Také pokračují ve výrobě perníkového podkrkonošského závinu Sakrajda s vlašskými ořechy a povidly.

Majitelka Ivana Andrle nám tajemství perníku přiblížila: Základem každého dobrého pečiva jsou kvalitní suroviny. Recept na náš perník je původní, ale ještě jsme ho vylepšili změnou poměru koření. Základem jsou vybrané suroviny přímo od prověřených výrobců. Náš perník je tlustší, bochánkovitý, výborný k okamžité konzumaci. Perník je trvanlivé pečivo. Pro uchování je dobré uzavřít ho v sáčku či plastové krabici. Tak si zachová déle měkkost a vydrží vám až 6 měsíců.

Tvarované sladké pečivo mělo v historii lidstva převážně slavnostní až magickou funkci. Každý tvar něco znamenal a věřilo se, že při jeho požití přinese třeba dobrou úrodu, zdraví, či lásku. Slavnostní stůl při velikonočních či vánočních svátcích si bez zdobených perníčků neumíme představit.

Obchod byl vždycky plný domácích i zahraničních zákazníků, kteří se k nám pravidelně vraceli. Pandemie to ukončila. V dnešní tíživé době stále věříme, že přežijeme a naše perníčky nepřestanou rozdávat radost. Otevřeli jsme eshop, dodáváme několika prodejnám v Praze.

Všechny informace o prodeji na www.pernickuvsen.cz

ČT – PÁ   10.00  – 17.00 (18.00 podle návštěvnosti)