Devět stanovišť s devaterem vodníků s domovským právem ve vodách omývajících Kampu a s devíti úkoly připravenými pro děti i jejich rodiče a prarodiče. A k tomu výtvarná dílna výtvarníků z Karlova mostu, kteří se s vodníky dobře znají, opékání voňavých špekáčků, vodnická pohádka, živá muzika a na památku obrázek na obličej – to byl druhý ročník Kampování pro všechny – malé i velké, a hlavně celé rodiny.

„Letošní ročník ovládli vodníci, a to ne ledajací, ale ti z Čertovky, a to jsou legendy vodnického stavu,“ vysvětlil ten, který na souš Kampy vodníky pozval, radní Prahy 1 Filip Kračman, jenž zároveň dodal: „Jsme moc rádi, že i tato akce lidi nalákala a také potěšila a že i díky ní byla na Kampě pohoda.“

Kromě příjemného odpočinkového programu pro všechny generace byla hlavním bodem odpoledne vodnická soutěž, kdy soutěžící obdrželi krásné kartičky s devíti úkoly, na jejichž splnění dohlíželo devatero vodníků. A ti si připravili safra těžké úkoly! Posuďte sami – Chytání dušiček, Hodinu plavání ve škole vodníka Josefa, Žabí skok a zpěv, Chytání rybiček po lidském způsobu, Velký vodní úklid vodnice Mokřeny, Kabourkovy zámky lásky, S poctivostí nejdál doplaveš, Už zase skáču přes kameny a Hrnečky jako malované.

A když to soutěžící pěkně zvládli, mohli se potěšit pohádkou nebo třeba u výtvarníků z Karlova mostu. „Děti si u nás mohly namalovat třeba vodníka a za to od nás dostaly tričko či čepici anebo jim naši karikaturisté na památku namalovali jejich karikaturu z dnešního dne,“ popsal Roman Kotrč ze Sdružení výtvarníků Karlova mostu.

No a co by to bylo za letní odpoledne v přírodě bez opékání špekáčků?! A tak ti, kteří už splnili všechny úkoly, a mohli si tedy hezky upatlat prsty, nafasovali buřtíky, táboráček byl k dispozici, a tak už nic nebránilo tomu, hezky si to užít opravdu se vším všudy.