Písničky, stolečky s omalovánkami, koutek s hračkami, nezbytný přebalovací stůl, „parkoviště“ pro kočárky a občerstvení pro malé i velké – tak to vypadalo při prvním setkání Mama klubu v Galerii 1, kam maminky z Prahy 1 a jejich malé potomky pozvala Městská část Praha 1.

„Mama klub je naším novým projektem určeným především maminkám s malými dětmi, které se chtějí potkat s ostatními maminkami, vyměnit si své zkušenosti a zároveň se dozvědět něco zajímavého, pobavit se a odpočinout si,“ vysvětlila tisková mluvčí radnice Veronika Blažková, která tak po projektech Vostrý kafe a Čaj o sedmé iniciovala a odstartovala další aktivitu podporující prohlubování sousedských vztahů a společenský život v Praze 1.

Inspiraci podle svých slov získala při slavnostních vítáních občánků na Staroměstské radnici, kde si při povídání s rodiči uvědomila, že zejména matky nemohou využívat bohatou nabídku akcí a aktivit pořádaných večer a v podvečer a že by se jim hodila doba, kdy se jejich ratolesti třeba probudí po poobědovém spánku.

„Snažíme se, aby se u nás v Praze 1 měli dobře občané i občánci,“ uvedl výstižně starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, podle kterého je i Mama klub důležitou součástí mozaiky projektů, jejichž cílem je nárůst počtu stálých obyvatel Prahy 1. „Jestliže chceme, aby nás bylo víc, musíme se starat o nastupující generace i jejich rodiny, o dostatečnou nabídku volnočasových a vzdělávacích aktivit i o vzájemnou sousedskou podporu a mezigenerační kontakty. Je toho dost, co radnice dělá a co přináší velmi pozitivní výsledky,“ doplnil Oldřich Lomecký.

Patronkou projektu Mama klubu je moderátorka a modelka Hana Mašlíková. „Moc se na to těším a ráda se od ostatních maminek dozvím, co by je zajímalo a co by chtěly, aby bylo součástí setkání Mama klubu,“ prohlásila maminka půlročního syna Andrease Hana Mašlíková.

Mama klub v Galerii 1 ve Štěpánské 47 je vstřícným místem, kde si maminky nově mohou popovídat s ostatními, zacvičit si, zatancovat, zahrát zajímavé hry, popovídat si s inspirativními osobnostmi a odpočinout si. Pro děti jsou připraveny hry a hlídání.

„Plánujeme také výměnné bazárky, poradny o výživě, cvičení, o údržbě vlasů a pleti, módní poradenství a osobní koučink. Maminky z Mama klubu budou také moci využívat cvičení v centru Tělocvična v Žitné ulici,“ popsala Veronika Blažková.

Další setkání Mama klubu se uskuteční 28. února od 11 hodin v Galerii 1 ve Štěpánské 47 a jeho součástí bude výměnný bazar. Přihlásit se a získat více informací je možné na e-mailu: marie.hrabovska@praha1.cz.