Saská 7, Malá Strana

Při procházce Malou Stranou není nikdy od věci odbočit z těch nejhlavnějších ulic a uliček. Objevit můžete nejen zajímavá zákoutí, ale třeba i podniky, o kterých jste si mysleli, že z centra Prahy téměř vymizely. To je právě případ Malostranského papírnictví v Saské ulici. Kouzelný obchod, kde seženete nejen veškeré potřeby do školy či kanceláře, ale i spoustu dalších věcí.

Opravdu nepřeháníme, takovýchto obchodů je skutečně pomálu a pandemie jim rozhodně nepomohla. Majitelka papírnictví Olga Šípková to ovšem nevzdala a má znovu otevřeno! Psací potřeby, papíry, obálky, přáníčka, dekorace, notýsky a tak by se dalo pokračovat ještě několik dalších odstavců. Jednu věc lze stoprocentně zaručit – když dorazíte, zjistíte, co všechno jste potřebovali a dosud vás to ani nenapadlo. Ano, je to přesně ten typ místa, kam jde člověk pro jednu konkrétní věc, a nakonec odchází s plnou taškou.

Paní Šípková se zároveň snaží, aby zejména dárkové produkty byly určitým způsobem unikátní. Například pohlednice Prahy zde nejsou pouhé tuctové fotografie Pražského Hradu, ale rovnou umělecké dílo spojené s naším hlavním městem.

A když už jsme u té unikátnosti, co si takhle nechat udělat jedinečnou výzdobu svatby, oslavy či večírku? Ano i toto majitelka obchodu zvládá. Její specialitou jsou tzv. pompomy. Jedná se o květinové koule vyrobené z hedvábného papíru všech možných velikostí i barev. Pokud si však přejete pouze desítky héliových balónků, není žádný problém.

Otevřeno je od 10 do 18 hod každý všední den a v sobotu dopoledne…

Více na www.pompomtime.cz.