Nový projekt s názvem „Jóga 50 Plus“ nabízí ženám a mužům z Prahy 1 pohybové centrum Tělocvična v Žitné 13, a to ve spolupráci Střediska sociálních služeb Praha 1, Městské části Praha 1 a Evropské federace jógy, která je hlavním organizátorem projektu. Jeho autorem je prof. Predrag K. Nikić.

„Projekt navazuje na dlouhodobou spolupráci Městské části Praha 1 a Evropské federace jógy, jejíž součástí je například každoroční cvičení na náměstích Prahy 1. Jóga přináší zdravý pohyb a celkové uklidnění organismu, a tak věřím, že projekt ´Jóga 50 Plus´ osloví co nejvíce našich občanů,“ uvedl při slavnostním zahájení projektu starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Cvičení jógy podle odborníků zpomaluje stárnutí a přispívá například k vyšší vitalitě a ke zlepšení kondice, paměti i motorických dovedností. Posiluje koncentraci, zkvalitňuje spánek a vylepšuje náladu. Součástí projektu budou také přednášky a workshopy o józe a zdravém životním stylu.

Zájemci o účast v projektu se mohou hlásit na tel. č. 773 691 858 nebo na e-mailu: yoga.yfe@gmail.com.

„Přeji všem cvičencům, kteří se v pohybovém centru Tělocvična zapojí do cvičení jógy, aby se zde cítili dobře. Budu také velmi ráda, když bude cvičení mezigenerační a pomůže zdraví i propojování různých generací,“ popřála ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

Pohybové centrum Tělocvična, provozované Střediskem sociálních služeb Praha 1, je určeno nejen seniorům z Prahy 1, ale i dalším občanům, včetně třeba těhotných žen. Jeho patronkou je cvičitelka Hana Kynychová a garantem odbornosti pak Vysoká škola tělesné výchovy a sportu Palestra.

Pohybové centrum, jehož motto podle jeho patronky Hany Kynychové zní „Hýbejte se, fakt se to vyplatí!“, poskytuje kromě cvičebních prostorů také posezení ve stylu malé kavárny i kompletní sociální zařízení včetně sprch.

Provozní doba centra je v pondělí až čtvrtek od 10 do 18 hodin, v pátek pak od 10 do 16 hodin. Na cvičení je třeba se předem objednat, a to buď osobně na recepci, které vládne usměvavá paní Máša Němcová, nebo na tel. č.: 601 188 315.

Výborný účinek má pak kombinace využívání služeb pohybového centra Tělocvična a relaxační místnosti s přímořským klimatem v DPS U Zlaté studně 1.

Další informace: http://www.socialnisluzby-praha1.cz/ a www.yoga-federation.eu/cz