Tradiční vánoční koncert připravila v Městské knihovně Základní umělecká škola Biskupská, která zaplněnému sálu nabídla svoji chloubu – Big Band Biskupská.

„Základní umělecká škola Biskupská se může dlouhodobě pochlubit vynikajícími výsledky své práce jak v hudební, tak i ve výtvarné a literárně umělecké oblasti, je skvělým reprezentantem Městské části Praha 1 a velmi pozitivně ovlivnila a ovlivňuje životy mnoha talentovaných dětí a mladých lidí,“ ocenil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který se zúčastnil nedělního vánočního koncertu.

Koncerty Big Bandu Biskupská jsou vždy velkým zážitkem a je také o ně patřičný zájem. „Ještě se nám nestalo, aby hrál před prázdným sálem,“ prohlásil hrdě ředitel ZUŠ Biskupská Aleš Chalupský a připomněl úspěchy souboru, mezi které patří letošní vítězství v celostátním kole přehlídky jazzových orchestrů ZUŠ v Litvínově.

Big Band Biskupská má bigbandové obsazení rozšířené o dřevěnou harmonii. Ve svém repertoáru má převážně swingové, filmové a populární skladby. Na koncertech doprovázel Ondřeje Rumla, Tomáše Savku, Václava Noida Bártu, Michaelu Noskovou nebo třeba sólistu Národního divadla, basbarytonistu Františka Zahradníčka.

BBB vystoupil na různých významných koncertech a festivalech, zahajoval také Reprezentační ples Prahy 1 na Žofíně společně s Ondřejem Rumlem. Byl na zahraničních zájezdech v Holandsku, ve Švýcarsku, Francii či ve Švédsku. Letos v Praze hostil Big Band z Basileje a Big Band z kanadského Toronta ze střední školy Pierra Elliotta Trudeaua. V červnu dostal pozvání na workshop s legendárním americkým trumpetistou, skladatelem a kapelníkem Wyntonem Marsalisem.

Zakladatelem a dirigentem BBB je Milan Tolkner.

Další informace: www.zus-biskupska.cz a www.bigbandbiskupska.cz.