Populárního prostoru s možností aktivního i pasivního trávení volného času se od března ujal nový provozovatel. Ve výběrovém řízení organizovaném městskou společností Trade Centre Praha (TCP) uspěl Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.
„Mým cílem i přáním je vytvořit místo, kde se lidé budou potkávat, debatovat, bude jim přitom fajn a rádi se do něj budou vracet,“ představil svou vizi Robert Koura.
Mělo by tu být k dispozici hned několik forem občerstvení, jako je pivnice, kavárna, koktejlový a v létě i zmrzlinový bar a také gril. Několikrát týdně by na čapadle měla hrát živá hudba a o víkendech se tu pak mají konat různé gastroakce. V jednání je i pořádání celovečerních kouzelnických show. Okolní zelená plocha se má stát místem například pro cvičení jógy nebo autorská čtení.
„Na základě výběrového řízení se zohlednily dosavadní zkušenosti s provozem zóny v okolí čapadla a do smlouvy se zakotvila celá využívaná plocha prostoru na další období. Naším cílem je nadále zajistit zajímavý a atraktivní provoz na významném veřejném místě na břehu Vltavy a přispět k jeho dalšímu rozvoji,“ řekl již dříve tiskový mluvčí TCP Martin Boška.
Přehled o veškerém dění v zóně čapadla bude k dispozici na webových stránkách, které Robert Koura nyní dokončuje. Při jejich spuštění se pak automaticky propojí s webovými stránkami www.prazskenaplavky.cz, které jsou koncentrovaným zdrojem informací o kulturním a společenském dění na pražských náplavkách.
Zdroj fotografií: prague.eu