„Přežili jsme Franze Josefa, dvě války i komunisty, snad i toho vira přežijeme,“ ulevil si majitel pan Brůžek, když jsme ho navštívili v jeho staroměstské dílně. V padesátých letech minulého století sebrali komunisté jeho rodině dům i s firmou. A taky to ustáli. V dílně to voní dřevem, dýchá na nás historie a kouzlo místa. Specialitou tohoto rámařství jsou především slohové rámy. Cestu sem znají dlouhá léta mnozí malíři a umělci, kteří si dávají rámovat svá díla. Rámy bývají na přání zákazníka všech možných stylů od minimalistického po velmi zdobné. Restaurují se zde také rámy sto i dvě stě let staré, které vyplňují cenná díla výtvarníků a grafiků.

O mistrovství Brůžkových věděli již na počátku 20. století známí čeští mistři. Dědeček pana Brůžka spolupracoval s Josefem Ladou, později se pak zákazníky stali Jan Zrzavý a Zdeněk Burian. Stávající šéf je již čtvrtou generací, která drží firemní prapor. Za tu dobu Brůžkovi v dílně nahromadili velké množství forem na zdobení rámů, takže je dnes už nepřekvapí asi žádné zadání na nový rám.

Rozbít zrcadlo znamená sedm let komplikací, anebo vám nezbude nic jiného než vyrazit do Betlémské, zrcadla umí pan Brůžek nejen opravit, ale i zhotovit. Využijte jeho služeb přímo v centru. V době vládních opatření použijte pro informace webové stránky www.ramarstvibruzek.cz. Na této adresa se dozvíte vše.