Malinkatý obchůdek s tímto názvem se nachází v pasáži Lucerna. Přímo vedle francouzského sýraře a dál od všech možných provozoven najdete provozovnu ryze praktickou, klíčníka v Pražském klíči. Zde vám vyrobí na počkání klíče různých druhů. Umí tu dokonce i takové rarity, jako jsou letité dozické klíče. „To je těžká práce, třeba i na celý den,“ popisuje majitel, pan Viktor Topinka. Klíče dělá už mnoho let. Majstrštykem je vyrobený klíč k zámku z doby začátku minulého století. A jak se stal řemeslníkem? Napřed utekl z domova a protloukal se v Praze všelijak, řemeslu se vyučil pouze náhodou. Kamarád potřeboval pomoci a pan Topinka se toho nebál. Dodnes nelituje a nám je jasné, že se nebojí ničeho…

Mimo výroby klíčů u něj seženete také cylindrické zámky, přívěsky všeho druhu, ale také různá drobná nářadí potřebná často v domácnosti. Jsme v samém centru Prahy a do hobby marketů daleko. A když si náhodou někde v okolí zabouchnete dveře, pomůže i v tomto případě.

Jako všude i zde se projevilo uzavření okolních kanceláří, hotelů a škol v důsledku opatření vlády. Vypadá to, že nejvíce klíčů ztrácí hoteloví hosté, z hotelů zde mají asi nejvíce zakázek. Viktor Topinka není zvyklý si stýskat. Protože hůř už bylo, když měl kdysi na kontě nulu a musel zavřít diskotéku. Řemeslo vidí jako jistotu. Pražská pasáž je důsledkem toho, že se zná s mnoho lidmi ze showbyznysu. Na zpěváka a tanečníka Dana Nekonečného už jen vzpomíná, mnoho let tvoří pár s tanečnicí ze Šum svistu.

Najít v Praze 1 provozovny, které patří k základní občanské vybavenosti bývá někdy složité. Miniaturní a útulné provozovně, kam se vejde pouze jeden zákazník a za dveřmi je stále fronta,  přejeme dlouhá léta.

Otevřeno je od 9:00 do 16:00 hodin.

Informace o našich provozovnách, ale i další zajímavosti si můžete přečíst v radničním magazínu JEDNA.