Újezd 37, Malá Strana

„Konečně otevřeno!“ říká pan Michal Šajner, duše zdejšího provozu, a dodává: „Přerušení provozu znamenalo velké problémy.“ Dobrá trafika je firemní název pro tři kavárny a dva obchůdky v Praze, kde jsou hlavním sortimentem dobrá káva a kvalitní čaj.

Na Újezdu jsou ceny příznivé, prostředí opravdu kavárenské a útulné, hosty jsou pak ponejvíce studenti z nedalekého gymnázia a grafické školy. V kavárně jsou často organizovány výstavy renomovaných i začínajících umělců. Obchod nabízí knihy pro dospělé i pro děti, kalendáře, malé upomínkové předměty, ale také šperky a bižuterii. Kdo zajde jednou, rád se vrací. Obchod i kavárnička jsou útočištěm a místem nejen pro obyvatele Malé Strany.

Kavárna na Újezdu jako jediná z Dobrých trafik skrývá v podzemí také sálek, který často žije hudbou a literaturou. Představují se zde různí spisovatelé a básníci, hrají zde folkoví a alternativní muzikanti jako třeba Oldřich Janota, Vladimír Merta, skupina Původní Bureš nebo jazzmanka Jana Koubková. I frontmana skupiny Traband Jaroslava Svobodu tu můžete často slyšet. Program pořadatelé zveřejňují na plakátech před kavárnou a pozor: často bývá vyprodáno – vstupenky na koncert lze ale koupit v předstihu. Aktuální program zveřejňuje Dobrá trafika na Facebooku.

Informace o našich provozovnách, ale i další zajímavosti si můžete přečíst v radničním magazínu JEDNA.