Vernisáž výstavy absolventů UMPRUM 1965 - 1971

V rámci této výstavy bude Galerie 1 prezentovat tvorbu umělců a umělkyň, kteří studovali na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v 60. letech a stali se významnými osobnostmi v oblasti vizuálního umění. Po společných výstavách se setkají v Galerii 1, kde představí své nejnovější práce.

Absolvovali studia v roce 1971 a od té doby aktivně reflektují výtvarné dění českého umění. Jejich tvorba zahrnuje široké spektrum forem a médií – grafiku, malbu, sklo a keramiku, plastiky, architektonické projekty, tapiserie a ilustrace. Každý z vystavujících umělců přinese do výstavy svůj osobitý pohled a umělecký rukopis, odhalující pestrou paletu inspirací a technik, které v průběhu let rozvinuli.

Mezi vystavujícími umělci a umělkyněmi, kteří se zúčastní této výstavy, naleznete jména jako Jana Budíková, Miloslav Čejka, Jan Fišer, Jan Hlavatý, Milan Jansa, Jan Kavan, Stanislava Kavanová, Gabriela Luptáková, Gita Marcolová, Jan Mladovský, Hana Müllerová, Oldřich Plíva, Renata Rozsívalová, Jan Ungrád, Jiří Vlach, Radka Vodáková Šrotová, Anna Vojtěchová.

Těšíme se, že můžeme divákům představit tuto inspirativní výstavu, která mapuje pestré tvůrčí úsilí a rozmanitost tvorby umělců, kteří svou kariéru započali na školních lavicích a nadále se vyvíjejí a tvoří s nadšením a vášní pro umění.