Milujete sladké? Tak to jste tu jednoznačně správně. Těší se na vás zákusky podle tradičních receptur již z první poloviny 20. století. Tomu říkáme lákadlo samo o sobě. Ale příběh Cukrárny St. Tropez v Karmelitské ulici je ještě mnohem zajímavější.

Podnik si otevřeli Michaela a Jiří Nosálovi v roce 2009 původně ve Vodičkově ulici (do Karmelitské se přestěhovala v roce 2020)  a odtud přichází i zmíněný název. K jeho otevření je totiž inspiroval francouzský pár Nadine a Jean Francois Musso. Ti dlouhá léta provozovali nedaleko známého letoviska St. Tropez na Azurovém pobřeží svou vlastní cukrárnu. A právě jejich vzájemné setkání dalo vzniknout dnes již více než deset let vyhlášené cukrárně v Praze. Česko-francouzská atmosféra je zde tedy znát na každém rohu.

Cukrařina není v rodině Nosálů náhodou, dědeček spolumajitele Vilém Nosál vlastnil ve 30. letech minulého století svou vlastní cukrárnu v Chocni. Dalo by se tedy říci, že oba vysokoškoláci ekonomického zaměření se vrátili k rodinné tradici a nechtějí ji nechat zaniknout.

Prvotřídní čokoláda, krém a další suroviny. To je základ úspěchu této vyhlášené cukrárny. A samozřejmě se zde drží léty prověřených receptur, kterým se ovšem občas nebojí dodat nějakou inovaci. V roce 2012 obdržela cukrárna titul Absolutní vítěz v soutěži Cukrárna roku. Máme ještě něco dodávat? Přijďte se přesvědčit sami!