Tak tolik dětí najednou prý Mikuláš za svůj dlouhý život neviděl, a když si v jednu chvíli dal tu práci, napočítal před sebou v parku za Staroměstskou radnicí pět stovek capartů v teplých čepicích a zářících vestách. A to s dětmi z Prahy 1 a jejích mateřských a základních škol prožil pěkný kus mikulášského dne, takže jich možná nakonec bylo celkem jednou tolik.

 Nadace Pražské děti a Městská část Praha 1, které děti sezvaly, tak mohly být spokojené. Minimálně tak jako školáci a předškoláci, kteří se skvěle bavili.

 „Musím říct, že tohle byla mikulášská besídka, jak se patří! A přestože byla docela zima, bylo nám tady všem po celou tu dlouhou dobu bezvadně a spolu s dětmi jsme si i my dospěláci užívali divadlo, písničky, soutěže i samotnou nadílku,“ prohlásila radní Prahy 1 pro školství a občanskou společnost Eva Špačková, která Mikuláše, děti i paní učitelky přivítala spolu s 1. zástupcem starosty Prahy 1 a pražským radním Danielem Hodkem, který je předsedou správní rady Nadace Pražské děti, a ředitelkou této nadace Danou Maršálkovou.

Svatý Mikuláš – patron školních dítek, tak se po právu jmenovala mikulášská besídka, konaná v parku za Staroměstskou radnicí, protože Mikuláš splnil všechno, co od něj děti, navíc různého věku, očekávají: pochválil ty, které byly hodné, odměnil všechny, protože si to zaslouží, a navíc i skvěle bavil, když si na pomoc vzal Divadélko Romaneto, pro ty starší hudební legendu ze Základní školy Vodičkova s poněkud nevánočním názvem Masakrózní hustec a pro rozhýbání prochladlých těl pak Mikulášské electric boogie. A to nemluvíme o soutěžích, které prostě nesmějí chybět.

„Nadace Pražské děti se po celý rok stará o řadu skvělých akcí a volnočasových aktivit pro děti z Prahy 1 a děti díky ní sportují, tvoří, žijí pohádkami a seznamují se s lidovými tradicemi. Je toho zkrátka hodně a patří jí za to pochvala,“ shrnul Daniel Hodek, který spolu s Evou Špačkovou popřál dětem, rodičům i pedagogům pěkný advent a krásné a klidné Vánoce.

Hezké svátky, milé děti i milý Mikuláši.